Tři kohouti v reprezentaci. Mladíci z olomoucké Mory zaujali trenéra Mlejnka

Chybová zpráva

Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
Středa, 10.2.2021

V Karlových Varech olomoucká Mora v úterý vyhrála po prodloužení 4:3. V útoku jí přitom tentokrát chyběla trojice talentovaných mladíků, Tobiáš Handl, Daniel Ministr a Matěj Tomajko. Tyto hokejisty si totiž vyhlédnul trenér reprezentační dvacítky Karel Mlejnek a povolal je na soustředění.

Trenéři reprezentační dvacítky si všimli výkonů olomouckých útočníků Tobiáše Handla, Daniela Ministra a Matěje Tomajka a nominovali je na přípravný kemp, který proběhne od 9. do 13. února ve Vyškově.

Tobiáš Handl, který už patří ke stálicím olomouckého áčka, je ostříleným reprezentantem. Urostlý útočník oblékl dres národního týmu do 16, 17 i 18 let. Ani pro Daniela Ministra není národní tým ničím neznámým. Osmnáctiletý forvard nastoupil za českou šestnáctku i sedmnáctku. „Do repre se rozhodně těším. Je to pro mě čest. A to, že jsou tam spoluhráči z klubu, je určitě fajn,“ řekl Daniel Ministr. Pro toho je letošní sezóna výjimečná i na klubové úrovni, poprvé totiž nastoupil za A tým. „Tenhle ročník je špatný v tom, že nemůžeme hrát. Rád bych hrál, jako všichni ostatní, ale bohužel s tím nemůžeme nic dělat. Za start v extralize jsem rozhodně rád. Užil jsem si to a vzal si z toho nějaké zkušenosti i motivaci dál se zlepšovat. Na dvacítce určitě naberu další zkušenosti,“ byl přesvědčený.

Pro Matěje Tomajka ale bude reprezentační dvacítka premiérou v národním týmu. Šikovný útočník v letošní sezóně zažil debut mezi dospělými a v šesti utkáních extraligy si připsal i asistenci. Teď ho čeká další životní zážitek. „Byl jsem docela překvapený a jsem rád, protože je to obrovská motivace. Bude to moje první reprezentační zkušenost, něco nového, takže se těším,“ přiznal s úsměvem.

Juniory čekají tréninky a ve čtvrtek i jedno přípravné utkání. Ve Vyškově změří 11. února od 17:30 v přátelském utkání síly s reprezentační osmnáctkou.

Olomouc se může pyšnit velkým úspěchem, žádný z extraligových týmů totiž v reprezentační dvacítce nemá více zástupců.

Sestava reprezentačního juniorského týmu

Brankáři (3): Oldřich Cichoň (Sparta Praha), Pavel Čajan (Benátky nad Jizerou), Jakub Málek (Vsetín).

Obránci (9): Ondřej Baláž, Jiří Háva, Vladimír Kremláček (všichni Litoměřice), Jan Hampl, Filip Kovář (oba Benátky nad Jizerou), Dominik Vacík (Mladá Boleslav), Fabien Kočí (Havířov), Michal Hrádek (Pardubice), Tadeáš Talafa (Växjö, Švédsko).

Útočníci (13): Jakub Konečný, Lukáš Stehlík, Tomáš Urban (všichni Litoměřice), Tobiáš Handl, Daniel Ministr, Matěj Tomajko (všichni Olomouc), Pavel Novák (České Budějovice), Jakub Malý (Kometa Brno), Sebastián Malát (Plzeň), Vojtěch Jiruš (Benátky nad Jizerou), Michal Gut (Sokolov), Ivan Ivan (Havířov), Tomáš Chlubna (Jihlava).

Zdroj: hc-olomouc.cz

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

Attractive section of content. I just stumbled upon your site and in accession capital to assert that I acquire in fact enjoyed account your blog posts. Anyway I will be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently fast.

It's actually a nice and helpful piece of info. I'm happy that you simply shared this useful info with us. Please keep us up to date like this. Thank you for sharing.

Hi Dear, are you actually visiting this website daily, if so then you will without doubt take fastidious knowledge.

I blog often and I seriously appreciate your information. The article has truly peaked my interest. I will take a note of your blog and keep checking for new information about once per week. I subscribed to your RSS feed too.

Woah! I'm really enjoying the template/theme of this site. It's simple, yet effective. A lot of times it's very difficult to get that "perfect balance" between usability and appearance. I must say you've done a excellent job with this. In addition, the blog loads very quick for me on Internet explorer. Outstanding Blog!

Great article! This is the type of information that are supposed to be shared around the net. Shame on Google for not positioning this publish higher! Come on over and talk over with my site . Thank you =)

I do not even know how I ended up here, but I thought this post was good. I don't know who you are but definitely you're going to a famous blogger if you aren't already ;) Cheers!

Simply desire to say your article is as astonishing. The clearness in your post is just nice and i could assume you're an expert on this subject. Fine with your permission let me to grab your RSS feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please continue the rewarding work.

After exploring a number of the articles on your web site, I really appreciate your way of blogging. I book marked it to my bookmark site list and will be checking back soon. Please visit my website as well and tell me how you feel.

What's up, every time i used to check weblog posts here in the early hours in the morning, for the reason that i love to find out more and more.

Stránky